Selvspillende flygel

Også kendt som Disklavier

Tænk, hvis du kunne få live koncerter hjem i din stue på dit flygel, lige når du ville! Hos Yamaha Piano Center flytter vi altid grænser og allerede i starten af 90'erne udviklede vores ingeniører teknologien, der gør dette muligt. I dag er teknologien gjort perfekt, designet er fantastisk og kvaliteten er som altid den højeste på markedet.

Hvordan fungerer et selvspillende flygel?

Men hvordan fungerer et selvspillende flygel? Et selvspillende flygel, eller Disklavier, har en mængde ekstra elektronik og mekanik indbygget, som gør at pedaler, tangenter og hammere kan bevæge sig af sig selv. Det betyder, at flyglet kan gengive både stykker, du selv har indspillet på det, men også værker, du kan hente fra Internettet, eller MIDI-data fra en computer. Du kan spille firhændigt med dig selv. Du kan også spille med andre lyde end den akustiske klaverlyd, som f.eks. kirkeorgel, bas, guitarer eller andet. Mulighederne er uendelige - og du kan selvfølgelig også bare vælge at spille helt almindeligt klaver, for selvspillermekanikken er specifikt lavet, så den ikke har nogen som helst indflydelse på den almindelige pianomekanik, når den ikke er i brug, og du har således et 100% almindeligt akustisk flygel.

Teknikken

Selvspillende pianoer er blevet mere og mere populære - og de seneste 10 år har udviklingen nærmest været eksplosiv. Teknikken er nu utroligt forfinet og i dag bruges selvspillende pianoer både som eksklusivt underholdningsindslag i hoteller, restauranter, konferencecentre, gallerier og hos privatpersoner mm., men også som et seriøst værktøj i lydstudier, hvor det åbner nye muligheder. Med et selvspillende flygel er der ingen grænser.

Vores showrooms

Yamaha Piano Center finder du hos to butikker i Danmark, nemlig hos Pianoværkstedet Mattson & McGeehee i København og Århus. Her kan du høre, se, blive inspireret og teste - og selvfølgelig få professionel rådgivning om dit køb.