CX-serien Disklavier

CX-serien er seriøse flygler, som både bygger på Yamahas lange erfaring men også al den teknologi, vi har udviklet i tidens løb i vores søgen efter, at skabe de bedste flygler.

Er du på udkig efter et akustisk flygel, så er du kommet til det rigtige sted. Yamahas første flygel fik en hæderspris ved verdensudstillingen i St Louis i 1904 og siden da, er det kun gået opad. I dag laver vi akustiske flygler i alle prisklasser og pianister, fra begynder til virtuos.

Ramme af højeste kvalitet takket være store tekniske kundskaber.

Rammen i et moderne piano skal, sammen med trækonstruktionen, holde til et strengetræk på i alt over 20 tons, og så har den stor indflydelse på tonen. Vi støber vores egne rammer med en særlig vakuummetode, som er udviklet over lang tid, i forsøget på at lave de bedste pianorammer i verden, og vi har gjort os mange værdifulde erfaringer i årenes løb, bl.a. omkring jernets temperatur og sammensætning. Vi tager også hensyn til, at rammens yderbelægning påvirker flyglets akustik. Med fokus på alt disse detaljer og evnen til at optimere, kan vi skabe pianoer i højeste kvalitet.

Ny sangbund som formidler dynamikken i pianistens spil

En violin har en flot krop med kurver og former som minder om sangbundens struktur. Disse kurvede former påvirker overførslen af strengenes vibrationer til den omgivende luft. Vi har med vores erfaringer fra mange års pianofremstilling skabt en sangbund, der giver den bedste mulige tonale projektion.

Takket være vores håndværksmæssige og tekniske kunnen, er det lykkedes os at skabe en konstruktion som gør, at sangbund vibrerer meget let. I modellerne fra C3X og op anvender vi samme teknik som i CFX til at lime sangbund og afstivere samt en nyudviklet monteringsproces. Denne nye konstruktion projicerer en mere fyldig resonans og responderer på en måde som pianister virkelig kan lide.

Hammere med inspiration fra CFX-serien

Det kræver rigtig gode hammere at skabe en lækker og udtryksfuld tone. Vi fremstiller, i modsætning til mange andre pianofremstillere, vores egne kvalitetskomponenter og vi forsøger hele tiden at finde nye anvendelser af indsigt vi har fået. Det har bl.a. gjort det muligt for os at lave hammere med suveræn tone og kraft. Et andet eksempel på hvordan vi udnytter vores forskning og fremstillingsmetoder mellem forskellige produkter er, at den hammerfilt, vi bruger i CX-serien er hentet fra CFX. Filtens størrelse er tilpasset de forskellige instrumenter i serien. På den måde sikrer vi at alle pianoer i CX-serien får en fantastisk tone og varm klang.

Justering og stemning giver pianoet liv

Et flygel har grundlæggende begrænsede udtryksmuligheder. Der er pedalerne og en anslagsdybde på omkring 10 mm for hver af de 88 tangenter. Men på trods af dette rummer et CX-flygel mulighed for at skabe en fyldig og bred tone som bare ikke kan genskabes med digital teknik. Du kan skabe store dynamiske forskelle i dit musikalske udtryk ved at kombinere dit pedalspil med forskellig hastighed og styrke i tangentanslaget. Det er det, der er så fantastisk ved et akustisk instrument. Med bare 10 mm anslagsdybde er der uudtømmelige variationsmuligheder.

Og det er netop derfor vi bruger så meget tid på at justere flyglets tone og lydkvalitet - for at du skal få den bedste kontrol over instrumentet. Mekanikken justeres af instrumentmagere, således at hver lille nuance i pianistens anslag formidles. Instrumentmageren bruger bl.a. en stift ved intoneringen for at give flyglet en egal klang over alle tangenterne. Selvom meget bliver automatiseret i dag, bliver denne proces stadig udført manuelt af dygtige håndværkere, der sikrer, at instrumentet opnår den højeste kvalitet. Det er en af de vigtigste årsager til, at Yamaha har bibeholdt sin status som en af verdens bedste pianofremstillere.

Dæmpet lukkemekanisme

Tangentlåget er udstyret med soft close, så du ikke længere behøver at være bange for at få fingrene i klemme under låget.

Forstærket ramme

CX-serien har 20 % tykkere ramme end andre flygler hvilket giver bedre toner med større dybde

PRIS HENVENDELSE

Send pris forespørgsel