Selvspillende piano

Også kendt som Disklavier.

Tænk hvis du kunne få en live pianokoncert fra dit eget piano i dit eget hjem? Hos Yamaha prøver vi hele tiden at udvide grænserne for, hvad der er muligt, og derfor har vores ingeniører allerede siden de tidlige 90’ere arbejdet på denne mulighed. I dag er teknikken perfekt, designet exceptionelt og kvaliteten som altid den højeste på markedet.

Selvspillende pianoer er blevet mere og mere populære - og de seneste 10 år har udviklingen nærmest været eksplosiv. Teknikken er nu utroligt forfinet og i dag bruges selvspillende pianoer både som eksklusivt underholdningsindslag i hoteller, restauranter, konferencecentre, gallerier og hos privatpersoner mm., men også som et seriøst værktøj i lydstudier, hvor det åbner nye muligheder. Med et selvspillende klaver er der ingen grænser.

Elegant og klassisk design

Designet på vores selvspillende pianoer er lige så elegante og funktionelle og som på vores almindelige akustiske modeller. Intet er overladt til tilfældighederne. De er klassisk elegante og smelter ind i ethvert miljø og tilfører stemning. Elektronikken, der selvfølgelig er nødvendig på disse modeller, er så diskret gemt af vejen, at det kræver et vågent øje, at kende dem fra hinanden - ja, fra de fleste vinkler er det faktisk usynligt.

Hvordan fungerer et selvspillende piano?

Men hvordan fungerer et selvspillende piano? Et selvspillende piano, eller Disklavier, har en mængde ekstra elektronik og mekanik indbygget, som gør at pedaler, tangenter og hammere kan bevæge sig af sig selv. Det betyder, at pianoet kan gengive både stykker, du selv har indspillet på det, men også værker, du kan hente fra Internettet, eller MIDI-data fra en computer. Du kan spille firhændigt med dig selv. Du kan også spille med andre lyde end den akustiske klaverlyd, som f.eks. kirkeorgel, bas, guitarer eller andet. Mulighederne er uendelige - og du kan selvfølgelig også bare vælge at spille helt almindeligt klaver, for  selvspillermekanikken er specifikt lavet, så den ikke har nogen som helst indflydelse på den almindelige pianomekanik, når den ikke er i brug, og du har således et 100% almindeligt akustisk piano.

Vores showrooms

Yamaha Piano Center finder du hos to butikker i Danmark, nemlig hos Pianoværkstedet Mattson & McGeehee i København og Århus. Her kan du høre, se, blive inspireret og teste - og selvfølgelig få professionel rådgivning om dit køb.