TransAcoustic piano

Et akustisk piano med volumenkontrol eller et digitalpiano med strenge? Yamahas banebrydende innovation TransAcoustic vender op og ned på hele pianoverdenen - og vi lover, at du ikke kan lade være med at blive imponeret. Velkommen til en helt ny verden!

Hvordan fungerer et TransAcoustic piano?

Når du trykker en tangent an på et almindeligt piano, slås en eller flere strenge an med en hammer, hvorved strengen bringes i vibration. Denne vibration siger i sig selv kun meget lidt, men fordi vibrationerne overføres til den store træbund i instrumentet (kaldet sangbunden), og siden til hele instrumentets kabinet, forstærkes lyden markant og pianotonen, som vi kender den, opstår. TransAcoustic-teknologien benytter små såkaldte transducere til at kunne overføre forskellige lydsignaler, fra den digitale del af et TransAcoustic-instrument, til sangbunden, hvor disse lydsignaler forstærkes og bliver til akustisk lyd. Dvs. et TransAcoustic-piano er et almindeligt akustisk piano, hvor hele sangbunden samtidig også kan bruges som højttaler for andre lydsignaler.

Digital teknologi

TransAcoustic Piano er en af Yamahas seneste innovationer, som helt sikkert kan maksimere dit kreative potentiale. Her er grænserne næsten helt udvisket mellem det akustiske og det digitale, og de to domæner har aldrig arbejdet tættere sammen. Et TransAcoustic piano er et akustisk piano med ekstra digital teknologi, der bruger hele pianoets sangbund og kabinet som højttaler. På den måde bliver det muligt, at have et instrument, der både har den helt autentiske akustiske klang, men samtidig også kan tilføje noget ekstra til denne, på en unik naturlig klangfuld måde. Resultatet er næsten magisk og rummer helt nye muligheder, at opleve dit akustiske piano på.

Vores showrooms

Yamaha Piano Center finder du hos to butikker i Danmark, nemlig hos Pianoværkstedet Mattson & McGeehee i København og Århus. Her kan du høre, se, blive inspireret og teste - og selvfølgelig få professionel rådgivning om dit køb.